TOPMATCH AVOC  B

Op welk moment je ook in Zoersel komt,  het is er altijd feest. De galm in de hal met een prachtig centercourt en het open gedeelte op de 1ste verdieping maken het voor elke vereniging een extra handicap om er te komen spelen.  In de 2de divisie A werkt de B-ploeg ook de wedstrijd op het centercourt af en het was dus voor de meegereisde Avoc supporters een mooi schouwspel om alles eens op niveau te bekijken.  Het niveau was hoog van beide ploegen. Het meegereisde publiek had na de wedstrijd bijna geen stem meer, maar had evenals de spelers ook gewonnen en maakten meer herrie dan de in grote getale aanwezige thuissupporters !

De voorwedstrijd was al een prooi voor Achel 0-2, 24-26 en 24-26, met de nog net 14 jarige Martijn Michiels in de gelederen. Martijn, een van de jongens die zich graag wil verbeteren kreeg 1,5 set speeltijd en liet een goede indruk achter.

Zoersel wist niet wat er gebeurde en had helemaal niet het idee dat ze thuis speelden. Onze toreadors  wisten het rode gevaar Sander Meeus direct met 4 killblocks een doodsteek te geven en maakten een geweldige pickstart 2-8. Met een ongekende gedrevenheid ging Achel door en trok de 1e set binnen 20-25.

Set 2 werd er door Avoc iets te veel risico genomen en Zoersel kwam terug in de wedstrijd 8-3. Met 3 sterke wissels werd er gestreden om elke meter en Zoersel zag de gasten langszij komen. Vooral de mooie reddingen en het collectief zorgde voor een wervelende show 25-27.

Set 3 werd een absolute thriller, maar liefst 5 matchpoints voor Avoc dreef de meegereisde supporters tot waanzin. Beide teams wilden niet capituleren en de meest onmogelijke ballen werden van de grond gehaald. Uiteindelijk had de 1e scheidsrechter er genoeg van en verstoorde abrupt het showspel om een 2e normale bovenhandse bal, zomaar uit het niets, af te fluiten 31-29. Een absolute domper om zo met deze situatie om te gaan en onwaardig voor spelers en publiek. Overigens floten beide heren een goede wedstrijd in een totale heksenketel.

Set 4 had Achel nog duidelijk last van de beslissing van de vorige set en ging men bij een beslissing direct in de aanval. Slim nam assistent coach Van der Aa een time-out bij 2-0 om de energiebronnen voor de juiste zaken te gebruiken. Dit werd goed opgepakt, de servedruk werd weer beter en de mindset was weer goed. De bredere selectie op niveau, met de inbreng van de totale selectie gaf het voordeel. Achel oogde fitter en had net meer energie en concentratie om de dingen slimmer op te lossen. Zoersel kwam nog wel sterk terug met een Sander Meeus die maar steeds harder ging slaan. Het blok had deze keer geen grip op zijn laatste stuiptrekkingen en gelukkig sloeg hij bij 20-23 een bal net niet over het net 20-24. Hij scoorde erna nog 21-24, maar een hard werkende verdediging wist de bal half omhoog te krijgen achter de 3 meter, waarna Jaeken vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal alsnog achter in een vrije hoek sloeg 21-25.

Een geweldige ontlading van de B-ploeg en het publiek werd op stand (1ste verdieping) bedankt voor de meer dan fanatieke ondersteuning.

Zaterdag 10 februari om 15.30 uur thuis tegen Beerse, gas erop!