Eerste set startte Achel met Verschueren , Verhees , Bontje , Polman , Van de Loo , Schouren en als lib. Brouns.

Achel startte op een zondags tempo: een beetje laks, matig, waarschijnlijk met een gevoel dat het wel weer zou lukken. Waasland startte daarentegen met de intentie ons een moeilijke namiddag te bezorgen. Ze speelden snel, gemotiveerd en naar hun waarde.
Punten verloop ging samen omhoog , Achel speelde niet slecht maar Waasland hield gemakkelijk stand. In moneytime kon Achel een tandje bijsteken en haalde het de set binnen met 20/25

Tweede set startten beide teams in dezelfde opstelling. Waasland ging echter nog wat agressiever spelen, super snel op de hoeken, verbaal ook heel erg aanwezig. Dat komt in die regio wel meer voor. De scheidsrechter bewerken , het kan allemaal maar een beetje helpen, en dat deed het eigenlijk ook.
Achel speelde gewoon zijn eigen spelletje, of probeerde dat toch te spelen. Ook nu hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Voor de neutrale toeschouwer was het best een aardige set om te zien. Veel goede aanvallen, goede blocks en goede verdediging aan beide zijden. Hierdoor ontstaan er lange, leuke rally’s en dus was het een leuk kijkstuk.
Goede volleybal was het echter niet altijd. Gabriel kwam in voor Verhees , Raymaekers kwam er nog in voor de service. Het liep allemaal wel, maar niet erg vlot. Maar Achel haalde, weliswaar nipt, ook deze set binnen.

Derde set startte Achel met dezelfde spelers zoals het was geëindigd. Doordrongen van het risico ging Achel nu sneller van start en liep het al snel uit. Eerste TTO op 3/8 en de tweede op 8/16.
Goede blocks van Bontje, aanvallen van Schouren en van de Loo, Polman die zijn kansen ook ten volle benutte. Met een spelverdeler die zijn job deed was deze set het plaatje weer zoals het moest zijn. Thijs kwam Schouren vervangen, maar het spel van Achel ging nu onverstoorbaar verder. Logische uitslag van deze set: 18/25.

Een overwinning die er mag zijn, in Waasland, het is er nooit echt gemakkelijk.

Op naar de volgende wedstrijd, a.s. thuis tegen VC Zoersel. Een van de weinige ploegen die ons sets hebben afgesnoept , we zijn dus dubbel gewaarschuwd.