Achel startte met : Verschueren, van de Loo, Thijs, Schouren, Bontje, Gabriel en als lib. Brouns.

Polman startte nog altijd vanwege zijn handblessure.

Vilvoorde, een stel jonge getalenteerde gasten die heel veel trainen en ongehinderd kunnen spelen. En tussendoor vrank en vrij hun kans proberen te gaan en zich tegen Achel, dat al een paar weken kampioen is, willen tonen.
Wat dan ook lukte vanaf punt één, maar het moet gezegd, Achel werkte hier ook wel aan mee.

De punten werden in set 1 afwisselend gemaakt, Vilvoorde had de receptie goed onder controle. Het maakte veel gebruik van touche en tipballen die Achel niet meteen onder controle kreeg.
Een matig spelend Achel tegen een vurig Vilvoorde.
Maar toch hield Achel de stand onder controle, de voorsprong van Vilvoorde bleef altijd bespeelbaar, nooit te ver weg.
Eerste TTO op 8-5, eerste TO van Achel op 12-08. Enkele goede bloks, aanvallen en een ace aan de opslag van Gabriel en het stond 13-12, niet onoverbrugbaar dus. Tweede TTO was er op 16-12,  Schouren werd als hoek-receptie gezocht en regelmatig met succes.
Van 16-12 naar 18-12, Achel stond onder druk.
Aanvallend en blokkerend speelde Schouren dan weer een zeer goede partij en samen met de goed aanvallende Thijs bracht hij Achel tot 19-17 waarbij Vilvoorde in een TO vluchtte. Punten liepen nu gelijkmatig op en na een enkele  aanvallende missers van de jongens van de volleybalschool nam hun coach zijn tweede TO bij 23-22. Na twee aanvalsfouten van Achel stond met 25-23 de eindstand van set 1 op het bord.

Tweede set startte Achel met dezelfde spelers.
Deze set waren de mannen vanaf de start beter bij de les. Een betere opslagdruk zorgde al meteen voor een puntenstand van 1-5. Vilvoorde liet het echter niet zo maar gebeuren en kwam vrij snel terug, de eerste TTO was op 6-8.
Vilvoorde trachtte een goede opslagreeks van Bontje te breken door een TO te nemen op 6-09. Maar Bontje ging echter door en Vilvoorde nam zijn tweede TO al op 6-13. Thijs blokte Achel naar de tweede TTO op 11-16 en Gabriel naar 11-17.
Met een combinatie-aanval maakte Schouren de set af, eindstand 14-25.

Derde set opnieuw dezelfde spelers aan de start.
Ook deze set was Achel vanaf de start bij de les, wat echter niet automatisch betekende dat we snel konden uitlopen. Na een opslag ace van Schouren was er de eerste TTO op 6-8.
Achel speelde nu wel wat sneller en agressiever, maar niet echt beter. Achel liep uit naar 9-15 waarbij Vilvoorde zijn eerste TO nam. Met de tweede TTO op 11-16.
Dan volgde er een periode met teveel slordigheid in het spel van Achel waardoor het Vilvoorde toe liet om terug te komen tot 17-19. Achel was echter volwassen genoeg om ook deze set tot een goed einde te brengen. Goede aanval van Schouren op setbal legde de eindstand van 25-27 vast.

Ook de vierde set dezelfde basis-zes.
Deze set was  een samenvatting van de voorgaande drie sets.
Een start die gelijk opging, tussenspurt van Achel, Vilvoorde dat wat terugkwam en uiteindelijk Achel die het afmaakte. Eerste TTO was op 6-08, goede aanvallen van Thijs, Schouren en van de Loo en de tweede TTO was er op 11-16. Bij 10-11 kreeg Verhees nog speeltijd in plaats van Gabriel, maar het spel ging gewoon verder, zoals ervoor: eindstand 19-25.

Het was een van de mindere partijen van dit seizoen

En nu “op naar de laatste wedstrijd” op 21-04-18 thuis tegen Walhain. Bij een overwinning blijft AVOC Achel dit seizoen ongeslagen, een geweldige prestatie van concentratie en focus.
Iedereen op post en nadien een leuk feestje bouwen, we zijn er klaar voor!