De eerste thuiswedstrijd tegen Axis Guibertin ,

al jaren een vaste waarde in de Euromillions League, betekende onze eerste stap op het hoogste niveau.
Maar als club en als team waren we er klaar voor.

Eerste set startte TECTUM Achel met Verschueren , Bontje , Isenia, Van Dyck , Schouren en Campforts.en natuurlijk Brouns als libero.

Guibertin startte met Kortkov, Wasilewski, Knight, Gulak, Deruyck, Miladinovic en als lib.Dumont.

Achel nam de touwtjes meteen in handen en legde een verschroeiend tempo voor. Goede opslagdruk , goede receptie en knap aanvalswerk , Guibertin werd overdonderd, de tussenstanden van 11/3  en 22/16 maakten dat duidelijk.
Een uitstekende Campforts die bijna alles scoorde wat hij kreeg aangereikt door Verschueren , een Vandyck die super stond te spelen, en Bontje die zijn bloks meepakte. Maar opgeven stond blijkbaar niet in het woordenboek bij Guibertin en zij vochten langzaam terug. De dubbele wissel met Urnaut en spelverdeler Godart zat hier ook wel voor iets tussen. Zij kwamen goed in en zorgden voor een lagere foutenlast.
Achel won de set verdiend met 25/22 en het talrijk opgekomen publiek genoot en zag dat het goed was.

Set 2 startten beide ploegen zoals ze waren geëindigd.
Achel ging op zijn elan verder. Veel opslagdruk , goed aanvalswerk , veel ambiance op de tribunes. Het was een mooi kijkstuk.
We speelden nog beter dan in set 1, tussenstand ging van gelijk opgaande 15/15 en 18/18  naar een ruimere voorsprong van 22/18 o.a. dankzij goed opslagwerk van de ingekomen Janssen. Ook deze set waren Campforts en van Dyck quasi ongrijpbaar, en bleef Schouren  méér dan overeind als receptie/hoek speler.
En de eindstand van 25/18 stond op het scorebord.

Ook de 3e en 4e set startten dezelfde spelers.
Deze sets startte Achel niet in hoogste versnelling.
Was het vermoeidheid of een hogere foutenlast die door de druk van Guibertin wordt opgelegd, of even decompressie na 2 gewonnen sets? Beide sets gingen weer gelijk op, opslagdruk bij Achel verminderde en als de receptie dan beter bij de spelverdeler Godart kwam liet Guibertin zien dat het meer dan behoorlijk kan volleyballen.
Onze jongens kwamen er nu ook vrij snel achter dat je in de Euromillions League geen minuut mag verzwakken want dat kost je punten. Toch ging ook nu het puntenverloop gelijk op.
Urnaut scoorde zijn punten meer dan behoorlijk , Gulak maakte aanvallend weinig fouten , we verloren deze sets met een klein verschil 22/25 en 23/25. Jammer , hadden we een van deze sets kunnen inpalmen was het een zeer geslaagde première geweest.
Op dus naar de vijfde set.

Ook deze set beide ploegen weer met dezelfde spelers.
Een set die hard werd bevochten. Beide ploegen wilden die winnen om zodoende een gewonnen wedstrijd in de tabellen te hebben.
Campforts vond op tijd zijn hamer van de eerste sets terug, de oplagdruk werd weer hoger.Maar er moest om elk punt worden gevochten. Janssen kwam aan opslag nog in voor Bontje , Van De Loo in receptie voor Schouren.
Maar het belangrijkste punt was een eenmansblok van Verschueren op Gulak. Het was niet enkel een belangrijk punt maar betekende onder impuls van het publiek de start van een goede en agressieve eindspurt van het hele team .
Met setwinst van 15/11 werd de ploeg met 2 punten en een winstpartij beloond.

Tim Verscheuren werd door de bezoekende coach als " star of the match " gekozen en kreeg hiervoor nog een leuk aandenken.

Volgende week de Beker van Belgie in Waremme, daarna thuis tegen hetzelfde team maar dan in competitie.
Hopelijk  zien we onze supporters dan weer allemaal terug.