Verplaatsing naar Genk waren altijd al lastig.

Zelfs al stond AVOC in de rangschikking, de enige Limburgse derby blijft een vervelende verplaatsing.

AVOC startte de eerste set met Verschueren, Polman, Van de Loo, Schouren, Gabriel, Bontje en Lib. Brouns.

Eerste set werd gekruid door de vele opslag missers van Genk; maar door storende fouten van AVOC bleef Genk toch goed meespelen. Een opslagreeks van Schouren bracht AVOC al snel op een voorsprong van 3-7.
Maar zoals gezegd, storende fouten van AVOC, wat zenuwachtig “gedoe” van sommige, en de eerste TTO was op 6-8.
De recepties van AVOC bleven de hele wedstrijd goed bij Verschueren komen. Hij kon dus ook lekker verdelen maar de aanvallers maakten het niet altijd secuur af . Goede aanvallen van Bontje, bloks van Verschueren en Bontje en weer een 4-punten kloof (6-10). 
Genk gaf zich nog altijd niet gewonnen, Campforts en Bruyndoncks weerden zich als duivel in het bekende wijwatervat.
De tweede TTO viel op 13-16, en na opnieuw een snelle aanval van Van de Loo nam Genk zijn eerste TO op 14-18. AVOC liep o.a. via aanvallen van Bontje en Schouren, een blok van Van de Loo en een touche aanval van Polman uit naar 20-23. Blok Polman-Gabriel en het setpunt stond op het bord. Opnieuw touche buiten van Polman en set 1 was met 21-25 binnen.

Set twee startte AVOC met dezelfde basis

Genk startte snel en agressief, blokte bijna alles af wat AVOC over het net probeerde te brengen, en dwong coach Meertens bij 5-2 al tot zijn eerste TO.
Campforts aan het opslagkanon was moeilijk onder controle te krijgen (7-5). AVOC gaf zich echter nu ook niet zo maar gewonnen Aanvallen van Polman en Schouren, blok van Bontje en Schouren en Genk vluchtte op haar beurt bij stand7-6 in een TO. Eerste TTO Polman op 8-6.
Genk maakte na een goede opslagreeks opnieuw een kloof naar 14-10. Toen AVOC in een mum van tijd het wagonnetje weer aanpikte (14-13) nam Genk zijn tweede TO op. Tweede TTO op 16-14.
Campforts scoorde loeihard naar 17-15 voor Genk. En toen kwam Gabriel aan de opslag. Hij serveerde in een ruk, geholpen door het hele team met goede aanvallen en blok – en verdedigend werk, uit naar de eindstand 17-25.

Derde set opnieuw met dezelfde basis

AVOC startte op zijn beurt deze set vrij snedig. Goed blok van Gabriel en Schouren, aanval van Schouren en AVOC stond 1-3 voor, maar kon niet echt doordrukken.
Puntenverloop wisselde nu wat. Campforts trachtte Genk in de wedstrijd te houden, wat hem eigenlijk ook wel goed lukte.Bontje bracht met een score de tweede TTO op 14-16.
AVOC speelde wat beter maar slaagde er niet in om echt afstand te nemen. Eerste TO van AVOC op 16-18 na een foute afspraak tussen Verschueren en Bontje, en na opslagfout van Bontje stond het 19-19.
In moneytime drukte Campforts aan opslag en aanvallend zijn stempel op de set : 25-22.

Bij het begin van set vier voelde je de spanning bij de teams. Genk omdat het voelde dat er meer in zat als het hard bleef werken. AVOC omdat het voelde dat het eigenlijk wat beter moest maar het nog niet echt had laten zien.
Via 3-3 en 6-8 kon AVOC na een goede aanval van Bontje uitlopen naar 7-9 . Raymaekers kwam aan de opslag in voor Schouren en zette meteen druk op Genk. Aanvalsfouten waren het gevolg en een geconcentreerde Gabriel zette een killblok naar 9-14.
Tweede TTO op 10-16 en bij het Genkse team was de veer gebroken. AVOC was oppermachtig aan het net (12-21)  en hoewel Genk nog even een vuist probeerde te maken en terug kwam tot 17-22, maakte AVOC het eenvoudig uit (18-25).