HET AFTELLEN IS BEGONNEN

Met nog 1 match te gaan op 21 april is het aftellen begonnen. Het 2de divisie seizoen is er eentje geweest van vallen en opstaan voor de mannen van Bjorn De Greef.De start was overweldigend, maar de scouting van de collega’s was goed en i.p.v. een hoge klassering werd het strijden voor lijfsbehoud. De ploeg is veilig en kon vandaag ook vrijuit spelen.
Tegen Elvoc moest er gewonnen worden, niet alleen omdat het de lantaarn drager is, maar ook omdat het er al weken aan zat te komen dat het betere spel eens een keer beloond mocht worden. Met Yannick, Bert, Michiel, Simon, Gianni, Steven en Wout op libero werd er 4 sets gespeeld.

De 1e set lukte het maar niet om Elen kwijt te raken, de opslag was te makkelijk of fout, de aanvalscombinaties liepen nog niet soepel en verdedigend liet men te veel frotballen op de grond vallen. Na de kans op setwinst, liet Achel het onnodig liggen 28-26. Dit tot frustratie van het talrijke Achelse publiek.

Zelfs kleine Gijs richtte zich aan het begin van set 2 vanuit Zijne kinderwagen omhoog om  met gefronste wenkbrauwen de mannen eens goed aan te kijken! Dit moet zeker geholpen hebben, want “den diesel” Bert (alias Ceulemans) was warm en trok enkele fraaie stoten uit zijn repertoire. Met veel effect of korte toets ballen het maakte allemaal niet uit, de punten werden gelegd op het groene laken en Gijsje mocht weer zijn rust nemen. Tijd om vanaf de tribune onze “Wiet” planter (passeur Joris moest overwerken)  de stand door te appen 13-25.

De start van set 3 was dramatisch. Elen begon bij 8-2 voorsprong aan de thee en het leek erop dat onze mannen het even helemaal kwijt waren. Vooral in de blokdekking stond men te slapen.  Bjorn had de oplossing, de opslag moest dieper in de hoeken en er moest meer van de grond gehaald worden.  De zo geheten “ketting” werd gesloten en wat Elvoc ook deed Avoc haalde alles van de grond en scoorde series met de opslag. Steven had de gekke 5 minuten in het midden en blokte alles af, Wout werd half dood geslagen in het achterveld maar scoorde via zijn schouder en Gianni sloeg een pipe zo hard dat de libero omver geblazen werd 16-25.

Set 4 was Yannick onze passeur in een gulle bui en gaf zijn voorwaartsen wat ze maar vroegen.  Good Old Herman kon gezien het thuisprogramma weer eens een wedstrijdje meepikken van zijn zoon en mocht gerust concluderen dat Michiel een dijk van een wedstrijd stond te spelen. Deze 2 meter toren is onnavolgbaar op de shoots door het midden en slaat het enen na het andere mooie punt, wat een ontwikkeling dit jaar! Simon werd set 1 nog niet gevonden, maar stond ze erna goed te raken met voldoende power en finesse. Hij had fases dat hij alles scoorde. Alles bij elkaar een mooi en terechte overwinning van een completere ploeg 17-25.

Volgende week 21 april is de afsluiting van het seizoen en gaat het een toptreffen worden tegen Kivola Riemst. Aanvang 15:30 uur in De Koekoek, ben erbij, want onze mannen gaan nog een keer extra vlammen!