Achel startte met Verschueren, Bontje, Gabriel, van de Loo, Polman, Schouren en Brouns als libero.


Over deze eerste set kunnen we vrij kort zijn. Een uitstekend spelend Achel met daarbovenop een nog veel betere Schouren.
Achel maakte vanaf punt 1 heel wat opslagdruk. Receptie kwam goed, aanvallend was alles in orde en het blok stond voortreffelijk gepositioneerd. Eerste TTO was op 3-8.
Na een opslag ace van Schouren nam Booischot zijn eerste TO bij 9-15.
Het was alsof coach Marien van Booischot het onheil voelde naderen. Twee “ketsers” in de receptie van Booischot, 3 aces, zóveel servicedruk dat Booischot kreunde onder het opslaggeweld en zelf nauwelijks aan aanvallen toe kwam en Achel het aanvallend kon afmaken, waarna Schouren na 11 opslagen de setbal  met een opslag ace kon afmaken.

Tweede set startten dezelfde spelers.
Booischot was wat hersteld van de klap uit de eerste set, en ging in het begin gelijk op met Achel.
Bij 4-3 kwam Schouren weer aan de opslag, en ook nu serveerde hij in één ruk naar 4-6 en dwong Booischot in zijn eerste TO. Twee bloks van Polman-Bontje later en de eerste TTO op 4-8.
Hoewel coach Marien het in de krant had gehad over “het de kampioen uit Achel lastig maken” was daar nog weinig van in huis gekomen.

Inmiddels had iedereen bij Achel zich aangepast aan het niveau van Schouren, waardoor het spelpeil steeg en iedereen het beste van zichzelf kon geven. Bontje leefde zich aanvallend en blokkerend uit, Polman speelde letterlijk op een heel hoog niveau, en ging regelmatig over het Booischotse blok heen. Gabriel zette meerdere goede bloks , van de Loo scoorde met de snelle ballen op de hoek. Na opnieuw een sterk gespeelde set besliste Schouren de setbal.

Achel schoot in set drie weer behoorlijk snel uit de start blokken.
Eerste TTO al op 4-8. Toen op opslag van de 4-9 op het scorebord kwam wist Booischot dat het onmiddellijk in een time-out moest vluchten. Na een zoveelste snelle aanval van Van de Loo viel de tweede TTO op 8-16.
Er volgde een periode dat Achel bijna alles afblokte en daardoor kon uitlopen naar 9-18. Booischot kwam nog een beetje terug maar bij 14-20 deed coach Meertens de wissel Schouren- Raymaekers en Verschueren- Thijs.
Deze wissel pakte niet echt goed uit en werd bij 19-21 terug gedraaid.
Blok Verschueren 19-22, aanval van de Loo 20-23. En dan mocht Schouren zijn super goede wedstrijd bekronen door het 24e en 25e punt binnen te knallen.

Booischot dat de laatste wedstrijden  goed speelde en zich op de 4de plaats had genesteld, werd door een zeer goed, volwassen spelend Achel overklast.