Beginopstelling bij Achel : Verschueren , Bontje , Gabriel , Polman , van de Loo , Schouren en lib. Brouns.

Eerste set startten de bezoekers zoals ook in hun thuiswedstrijd in Zoersel. Super goed verdedigend , goede aanvallen waar door ze al snel leidden met 0-3. Goede bloks van Gabriel en Polman brachten Achel echter snel op gelijke hoogte.
Bij Zoersel wist spelverdeler Smits opposite Swinkels goed  en veelvuldig te vinden. Samen waren ze verantwoordelijk voor het gros van de punten.
Eerste TTO op 5-8 en de tweede , na twee opslagaces van Verschueren  op 16/15. Achel duwde nu door en met goede aanvallen van Schouren , Polman en van de Loo ontstond met 20-16 de definitieve kloof.
Het samenspel tussen Verschueren en Bontje liep goed en laatstgenoemde scoorde dan ook vlot zijn punten. Na een blok van Van de Loo op Swinkels en meteen daarna een goede aanval van hem zelf stond het 23-17. Zoersel sputterde nog wat tegen maar Bontje zette de 25-19 op het bord.

In set twee startten beide teams met dezelfde spelers.

Achel was nu wat beter bij de les en stond met goed spel al snel voor met 8/5. Het ging nu snel, goede tweedehands van Verschueren , een aantal goede aanvallen van de hoekspelers en de tweede TTO was er op 16-11.
Achel heerste nu aan het net met aanval en blok, en ook Polman en Bontje leverden met opslagaces hun bijdrage. Gabriel blokte de 2e set binnen met 25-15.
 
Geen wisseling in de opstelling bij het begin van set 3.

Het was nu duidelijk een  wedstrijd geworden die je ging winnen door goed geconcentreerd spel te houden. Eerste TTO op 8-6 en de tweede op 16-13. Achel speelde goed maar moest volledig geconcentreerd blijven, want Zoersel bleef dreigen. De kloof werd nooit meer dan tot de laatste rechte lijn kon worden ingezet.
Bij 20-19 liet AVOC zien, dat het tijd was om de boeken dicht te doen. Polman scoorde hoog op het blok van Zoersel, Zoersel miste de opslag, en Verschueren kreeg een gele kaart, na terecht protest bij de scheidsrechter. Eigenlijk paste die kaart in het geheel niet bij een wedstrijd die al gespeeld was. Op matchpunt ging Zoersel aanvallend in de fout waardoor de definitieve stand op het bord kwam : 25-21.