Avoc dames A spelen erg sterk en verslaan directe concurrent

Met een klinkende 3-0 overwinning werd Schovoc Beverst, direct concurrent en de huidige nummer drie van de klasse, verslagen. Avoc neemt hiermee revanche met de 3-2 verloren confrontatie eerder dit seizoen.
Naast de uitslag die niet hoger kon uitvallen was ook het spel van de Achelse dames erg goed. Avoc speelde de laatste weken steeds beter echter bleven resultaten uit. Nu klopte het plaatje.

Door zeer gericht en moeilijk te serveren werd de side-out van Schovoc steeds ontregeld. Hierdoor hadden zij moeite om hun beste wapen – de aanval over midden – te kunnen aanspelen.
In de eerste set wist Avoc de tegenstander onder de twintig punten te houden door mede een sterke serviceserie van Liene Engels.

Bij aanvang van de tweede set liet Avoc even de teugels vieren en noteerde Schovoc al vrij snel een 8-2 voorsprong.  Het team raakte hiervan niet onder de indruk en op de service van Elise Baart werd deze achterstand teniet gedaan. Door een prima blok en dito verdediging van Anouk Bogers werd elke aanval van de tegenstander onschadelijk gemaakt. Schovoc wist geen raad met het sterke spel van Achel en zodoende tekende Avoc met 25-15 voor winst in de tweede set.

De derde set maakte de wedstrijd compleet met een zeer spannend slot. Onder meer zeer goede blokkeringen zorgden ervoor dat het eerste setpoint op de stand van 24-23 in Achels voordeel was. Een slim geslagen bal van Elise tekende voor de 3-0 overwinning met een terechte ontlading tot gevolg.

Komende zaterdag volgt opnieuw een spannend affiche, dan wacht ons de uitwedstrijd tegen Fit Ham, de huidige nummer vier van de klasse.