Opnieuw een “topper” op bezoek in Achel,

n.l. Vosselaar, de 2e uit de rangschikking. En ondanks het prachtig terrasjes-weer zat de tribune vol.

Men zag Achel aan de wedstrijd beginnen met Verschueren, Bontje , Gabriel , van de Loo, Schouren , Thijs en libero Brouns.
Polman startte niet vanwege een blessure ( pink uit kom) bij een blok op de donderdag training.

Eerste set was er een zoals we er al lang geen meer hadden gezien. Goed , spannend volleybal . Lange ralleys,  harde aanvallen. Gewoon een goede set van twee teams die elkaar waard zijn . Uiteindelijk stond Vosselaar ook niet voor niets op de tweede plaats. Maar aan de andere kant moest AVOC even wennen aan de onuitgegeven opstelling met Schouren op hoek-receptie in plaats van zijn favoriete plaats op opposite.
Aan het einde van de set floot de scheidsrechter een discutabel punt waarna de stoppen bij Vosselaar even doorsloegen met een rode kaart tot gevolg voor hun spelverdeler tot gevolg. Set gedaan , eindstand 25-23.

De tweede set startten beide ploegen met dezelfde spelers. Achel bleef de opslagdruk heel hoog houden.
Met goed blokwerk en mooie aanvallen liep de kampioensploeg al snel uit naar 8-3 waarbij er de eerste TTO was.
Met goede aanvallen van Bontje , goede harde opslagen van Schouren , mooie aanvalswerk van Van de Loo en Thijs werd de voorsprong uitgebouwd naar 14-6.
Vosselaar probeerde door risico te leggen in hun opslagen om bij te blijven maar het resulteerde enkel in veel missers. Brouns en van de Loo brachten alles netjes aan het net.
Na twee goede aanvallen van Van de Loo en opslag ace van Bontje mocht Thijs afmaken naar 25-17.

Set drie opnieuw een ongewijzigd Achel.

In het begin van de set verliep het scoreverloop gelijk opgaand.
Vosselaar leek bij 4-6  even te komen dreigen; maar toen begon de machine van Achel weer op volle toeren te draaien. Goede aanvallen van Schouren en Thijs , een blok van Bontje en de eerste TTO was op 8-6
Achel liep nu snel  uit naar 12-8 maar de tegenstander wel volgen tot de 2e TTO op 16-12.
Achel bleef zware opslagdruk zetten en de voorsprong eenvoudig consolideren.
Na een opslag ace van Verschueren , een afgewerkte penalty van van de Loo na een moeilijke opslag van Verschueren en de zoveelste misser van Vosselaar stond eindstand van 25-15 op het bord.

De nummer 2 gewassen en geschoren in 1 uur en 15 min volleybal.

Nog twee wedstrijden te gaan en het seizoen zit er weeral op. Volgende week zondag naar de Topsport Volleybalschool in Vilvoorde. Daarna de laatste wedstrijd thuis tegen Walhain.
En na die wedstrijd gaan we een leuk feestje bouwen om een druk en bewogen seizoen af te sluiten.
Iedereen is bij deze uitgenodigd