Avoc Achel kan zaterdag geschiedenis schrijven…

Volleybal is "hot" in Achel. Dat is zo eigenlijk al sinds mensenheugenis, maar nu wordt het menens: op zaterdag 17 maart (20u15) speelt het A-team in sporthal De Koekoek een interessante thuismatch tegen het Waals-Brabantse Nivelles (Nijvel). Op papier een klusje, maar het leuke nieuws is dat Avoc Achel zich zaterdag tot kampioen in Liga B kan kronen.

Derde keer, goede keer! Het zou (zal!) inderdaad de 3e opeenvolgende titel in Liga B zijn, maar deze keer voelen de Noord-Limburgers zich écht klaar voor de grote uitdaging: het bestuur van Avoc Achel is vastberaden om de promotie naar Liga A te verzilveren: volleyballiefhebbers uit Noord-Limburg en omstreken kunnen vanaf september naar De Koekoek om te zien hoe Maaseik, Roeselare, Aalst, Menen, … het ervan afbrengen in de 'hel van het noorden'. Topvolleybal in Achel, maar eerst zaterdag de poort naar Liga A inbeuken en een welverdiend feestje bouwen!

Volleybal in Achel, dat is véél meer dan een A-team in Liga A. De jeugdopleiding staat als een huis en ook de andere dames- en herenteams doen het prima. De Dames A eindigen dit jaar 3e en kwalificeren zich zo voor de play-offs in 1e provinciale: wordt vervolgd… En de Heren B handhaven zich mooi in 2e divisie. Maar komende zaterdag moet alles en iedereen dus even wijken voor het A-team: met de hele Achelse volleybalfamilie, aanhang en sympathisanten voor een vol huis!